Sélectionner une page

Rruga e integrimit

Cili është procesi i integrimit ? Për kë është udhëtimi i integrimit?

 

Rruga e Integrimit është një program për të huajt ose belgët, me origjinë të huaj, që banon në rajonin Walloon. Është e detyrueshme për të ashtuquajturit "të sapoardhur", që do të thotë të rriturit, në zotërim të një leje qëndrimi prej më shumë se 3 muajsh dhe më pak se 3 vjet. Përjashtime ekzistojnë (për më shumë informacion, ju mund të kontaktoni CAI). Personat e interesuar nga detyrimi informohen nga administrata e tyre komunale në kohën e urdhërimit të lejes së parë të qëndrimit. Çdo person tjetër që dëshiron të përfundojë procesin e integrimit apo që ka pyetje mund të vijë në CAI me takim.

Ky udhëtim përfshin disa faza dhe do të varet nga nevojat tuaja.

Udhëtimi juaj do të përfshijë:

  • trajnimi i shtetësisë (i detyrueshëm për të gjithë);
  • Trajnimi i gjuhës frënge (në varësi të nivelit tuaj);
  • mbështetje të personalizuar për integrimin tuaj socio-profesional.

Kohëzgjatja maksimale për të përfunduar këtë kurs është 18 muaj.

Kush mund të më shoqërojë në procesin e integrimit në provincën e Namurit?

CAI ju shoqëron në udhëtimin tuaj të integrimit me një mirëseardhje të personalizuar që do të përfshijë:

  • Një vlerësim i orientimit shoqëror: vlerësimi i njohurive (gjuha frënge, formimi profesional, diploma, …), pritjet tuaja personale dhe profesionale,
  • Mbështetja globale gjatë gjithë procesit tuaj të integrimit,
  • Orientimi ndaj operatorëve të trajnimit dhe mbështetjes sociale dhe ligjore, sipas nevojave tuaja,
  • Ndihmë në përfundimin e procedurave tuaja administrative për t'ju mundësuar të përgjigjeni shpejt ndaj të gjitha detyrimeve tuaja dhe të përfitoni nga të drejtat themelore (aksesi në strehim, kujdesin shëndetësor, shkollimin, etj.).

Les accompagnateurs interculturels du CAI Namur

Bureau d'accueilContact Accompagnateur CAIE-mailTéléphone
AndenneRosette FEZARosette0485 21 90 15
BeauraingArmand NYOUNGArmand0485 21 90 12
CineySouleyman ABBASouleyman0485 21 90 17
DinantSouleyman ABBASouleyman0485 21 90 17
GemblouxRahmi GURSEVERRahmi0485 21 90 19
NamurAccompagnement sur rdvAccompagnement081 71 35 18
PhilippevilleArmand NYOUNGArmand0485 21 90 12
SambrevilleRahmi GURSEVERRahmi0485 21 90 19

image_pdfimage_print