Sélectionner une page

Lëvizshmëria

Lëvizshmëria

Unë lëviz në

Transporti publik dhe publik

Les trains

Trenat: Informacion i plotë në stacione ose në faqen e internetit https://www.belgiantrain.be/fr

 • Falas për fëmijët nën 12 vjeç
 • Zbritje të mundshme për familjet e mëdha
 • Reduktime të mundshme nëpërmjet statusit biM (Përfituesit e Ndërhyrjeve të Rritura) ose OMNIO

  Les bus

  Autobusët: Informacion i plotë në faqen https://www.letec.be/#/ internetit

  • Falas për fëmijët nën 6 vjeç dhe mbi 65 vjeç (nëse përfituesit e RIS ose BIM ose statusi OMNIO)
  • Falas për fëmijët nga 6 deri në 11 vjeç me kërkesë të abonimit Horizon +
  • Zbritje të mundshme për familjet e mëdha
  • Reduktime të mundshme nëpërmjet statusit biM (Përfituesit e Ndërhyrjeve të Rritura) ose OMNIO

  Transport public individuel

  Për çdo pyetje që ka të bëjë me shërbimet e taksive, qiranë e makinës me shofer, taksitë kolektive dhe transportin me interes të përgjithshëm, ju lutemi kontaktoni: taxis@spw.wallonie.be

  Duhet të lëviz, kam probleme financiare.

  Transport social

  Ju duhet të shkoni në një administratë, në një takim mjekësor, në bankë, në shtëpinë e një miku,…

  Ju jetoni në një komunë në territorin e provincës namur, ju nuk keni një automjet, ju nuk mund të përdorni transportin publik dhe ju plotësoni disa kushte?

  Taksitë sociale: Shërbimi i krijuar përgjithësisht nga administratat komunale ose CPAS për t’ju ndihmuar.

  ZoneOpérateursAdresseContactTransport social
  CineyCPAS Hamoisrue d'Hubinne 3/5
  5360 HAMOIS
  083 61 53 62
  PhilippevilleCPAS Cerfontaineplace du Monument 1
  5630 CERFONTAINE
  0479 09 33 96
  http://www.cerfontaine.be
  PhilippevilleVestiboutiquerue du Bercet 10
  5660 COUVIN
  0490 56 60 97
  https://maisons.croix-rouge.be
  NamurMaison Croix-Rouge Namurrue de l'Industrie 124
  5002 SAINT-SERVAIS
  081 30 20 10
  081 30 93 83
  mcr.namur@croix-rouge.be
   
  https://maisons.croix-rouge.be
  BeauraingMaison Croix-Rouge Louette Saint-Pierrerue du Centre 2
  5575 LOUETTE-SAINT-PIERRE
  061 58 79 70
  0478 95 13 77
  MCR.Gedinne@croix-rouge.be
  NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20
  SambrevilleAdministration communale de Fosses-La-Villerue Donat Masson 22
  5070 FOSSES-LA-VILLE
  Inscriptions : 0474 76 00 08
  Réservations : 0474 76 11 10 ou 0491 56 73 68
  https://www.fosses-la-ville.be
  GemblouxCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  cmnamur@gmail.com
   
  https://www.capn.be/
  GemblouxCPAS transport socialrue Chapelle Marion 1
  5030 GEMBLOUX
  Caroline PAINBLANC
  0474/366.421
  transport.social@cpas-gembloux.be
  https://www.gembloux.be/ma-commune
  GemblouxMobitwinMpact Wallonie
  rue Buisson Saint Guibert, 1b -
  5030 GEMBLOUX
  (de 10h à 17h)
  081 62 50 98

  mobitwin.gembloux@mpact.be

  https://www.gembloux.be/ma-commune/services-communaux/mobilite/transportdemande
  NamurCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  cmnamur@gmail.com
   
  https://www.capn.be/
  PhilippevilleMobilesemrue du Moulin 181
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 68 79 86
  info@mobilesem.be
   
  http://mobilesem.be/
  DinantMobiliSudSquare Brigade Piron 3
  Gare de Dinant (local 113)
  5500 DINANT
  0800 37 309
  contact@mobilisud.be
   
  http://www.mobilisud.be/
  NamurAltéorue des Tanneries 55
  5000 NAMUR
  081 24 48 17
  alteo.namur@mc.be
   
  https://www.alteoasbl.be/
  DinantAltéoavenue des Combattants 16
  5500 DINANT
  082 21 36 69
  alteo.dinant@mc.be
   
  https://www.alteoasbl.be/
  PhilippevilleAltéorue de l'Arsenal 7 bt1
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 66 06 73
  alteo.philippeville@mc.be
   
  https://www.alteoasbl.be/
  NamurTélé-Service Namurrue de Bruxelles 75081 22 33 44
  berna.heylens@gmail.com
  GemblouxCentrale Mobitwinrue Buisson Saint Guibert 1b
  5030 GEMBLOUX
  081 62 50 98
  mobitwin.gembloux@mpact.be
  GemblouxCPAS de Gemblouxrue Chapelle Marion 1
  5030 GEMBLOUX
  0474 36 64 21
  transport.social@cpas-gembloux.be
  NamurService Mobilité de la Ville de NamurHôtel de Ville
  5000 NAMUR
  081 24 60 86
  mobilite@ville.namur.be

  Kam nevojë për ndihmën e një këshilltari të lëvizshmërisë, d.m.th. një person që kontrollon mjetet e transportit në dispozicion të trenave, autobusëve dhe taksive sociale.

  Qui contacter ?

  ZoneOpérateursAdresseContactJe cherche un conseiller(e) en mobilité (personnes qui vérifient les moyens de transport disponibles trains, bus, taxis sociaux, Altéo, opérateurs locaux, …)
  NamurCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  info@capn.be
   
  https://www.capn.be/
  GemblouxCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  info@capn.be
   
  https://www.capn.be/
  Mobilesemrue du Moulin 181
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 68 79 86
  info@mobilesem.be
   
  http://mobilesem.be/
  MobiliSudSquare Brigade Piron 3
  Gare de Dinant (local 113)
  5500 DINANT
  0800 37 309
  contact@mobilisud.be
   
  http://www.mobilisud.be/

  Jam një person me lëvizshmëri të reduktuar dhe nuk di si të lëviz. Më duhet transporti mjekësor. 

  Qui contacter ?

  ZoneOpérateursAdresseContactJe suis une personne à mobilité réduite et je ne sais pas me déplacer. J’ai besoin d’un transport paramédical.
  PhilippevilleVestiboutiquerue du Bercet 10
  5660 COUVIN
  0494 63 00 61
  https://maisons.croix-rouge.be
  NamurMaison Croix-Rouge Namurrue de l'Industrie 124
  5002 SAINT-SERVAIS
  081 30 20 10
  081 30 93 83
  mcr.namur@croix-rouge.be
   
  https://maisons.croix-rouge.be
  BeauraingMaison Croix-Rouge Louette Saint-Pierrerue du Centre 2
  5575 LOUETTE-SAINT-PIERRE
  061 58 79 70
  0478 95 13 77
  MCR.Gedinne@croix-rouge.be
  NamurMaison Croix-Rouge Florefferue Camille Giroul 3
  5150 FLOREFFE
  0499 69 27 10
  https://maisons.croix-rouge.be
  NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20
  SambrevilleAdministration communale de Fosses-La-Villerue Donat Masson 22
  5070 FOSSES-LA-VILLE
  Inscriptions : 0474 76 00 08
  Réservations : 0474 76 11 10 ou 0491 56 73 68
  https://www.fosses-la-ville.be
  GemblouxMaison Croix-Rouge Gemblouxrue de la Vôte 1B
  5030 GEMBLOUX
  081 61 49 64
  0477 62 02 46
  mcr.gembloux@croix-rouge.be
  GemblouxCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  info@capn.be
   
  https://www.capn.be/
  NamurCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  info@capn.be
   
  https://www.capn.be/
  Mobilesemrue du Moulin 181
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 68 79 86
  info@mobilesem.be
   
  http://mobilesem.be/
  MobiliSudSquare Brigade Piron 3
  Gare de Dinant (local 113)
  5500 DINANT
  0800 37 309
  contact@mobilisud.be
   
  http://www.mobilisud.be/
  NamurAltéorue des Tanneries 55
  5000 NAMUR
  081 24 48 17
  alteo.namur@mc.be
   
  https://www.alteoasbl.be/
  DinantAltéoavenue des Combattants 16
  5500 DINANT
  082 21 36 69
  alteo.dinant@mc.be
   
  https://www.alteoasbl.be/
  PhilippevilleAltéorue de l'Arsenal 7 bt1
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 66 06 73
  alteo.philippeville@mc.be
   
  https://www.alteoasbl.be/
  NamurTélé-Service Namurrue de Bruxelles 75081 22 33 44
  berna.heylens@gmail.com
  NamurService Mobilité de la Ville de NamurHôtel de Ville
  5000 NAMUR
  081 24 60 86
  mobilite@ville.namur.be
  Province de NamurFondation contre le CancerTransport pour vos traitementshttps://www.cancer.be/annuaire/transport
  Province de NamurTrain belgehttps://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/prepare-for-your-journey/assistance-reduced-mobility

  Patentë shoferi

  Centres d'examens

  Për të marrë patentën e shoferit, duhet të kaloni një test teorie (të bazuar në kompjuter) dhe një test praktik (në një situatë reale).

  Qendrat e Provimeve: www.autosecurite.be

  ZoneOpérateursAdresseContactCours préparatoires permis de conduire
  Auto Ecole BARAAvenue de La libération 29
  5660 COUVIN
  060 34 49 26
  couvin@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARAChaussée de Louvain 57 / 4
  5310 EGHEZEE
  081 81 23 79
  eghezee@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARArue du Chapitre 20
  5620 FLORENNES
  071 61 59 99
  florennes@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARArue Saint-Donat 6
  5640 METTET
  071 61 59 99
  florennes@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARArue des Brasseurs 14
  5000 NAMUR
  081 22 45 00
  namur@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARArue de Namur 42B
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 16 30 32
  071 61 59 99
  philippeville@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARAChaussée de Namur 85
  5170 PROFONDEVILLE
  081 41 21 55
  profondeville@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARAplace Albert Ier 13
  5580 ROCHEFORT
  084 21 30 88
  rochefort@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  Auto Ecole BARArue Roi Albert 64
  5060 TAMINES
  071 77 03 00
  tamines@ae-bara.be
   
  https://www.ae-bara.be/
  GemblouxProPermisPlace de l'Orneau 28A
  5030 GEMBLOUX
  081 60 15 07
  propermis.gembloux@gmail.com
   
  https://www.propermis.be
  AndenneDrive Cool0488 81 38 13
  info@drivecool.be
   
  https://www.drivecool.be/
  CineyLa toto qui roule083 33 00 42
  info@latotoquiroule.be
   
  https://www.latotoquiroule.be/
   
  https://www.latotoquiroule.be/
  RochefortLa toto qui roule083 33 00 42
  rochefort@latotoquiroule.be
   
  https://www.latotoquiroule.be/
  NamurLa toto qui roule081 30 10 50
  info@latotoquiroule.be
   
  https://www.latotoquiroule.be/
  DinantLa toto qui roule082 71 17 02
  dinant@latotoquiroule.be
   
  https://www.latotoquiroule.be/

  Dua të më shoqërojnë për të kaluar provimin e patentës së shoferit.

  Qui contacter ?

  Ju mund të shoqëroni edhe ju (Solidaris: Driving License | Solidaris)

  ZoneOpérateursAdresseContactJ’aimerai être accompagner pour l’apprentissage du permis de conduire.
  SambrevilleAdministration communale de Fosses-La-Villerue Donat Masson 22
  5070 FOSSES-LA-VILLE
  Inscriptions : 0474 76 00 08
  Réservations : 0474 76 11 10 ou 0491 56 73 68
  https://www.fosses-la-ville.be
  GemblouxCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  info@capn.be
   
  https://www.capn.be/
  NamurCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
  5100 WÉPION
  0800 822 90
  081 21 21 01
  info@capn.be
   
  https://www.capn.be/
  PhilippevilleCarrefours asblPermis de conduire théorique071 66 80 77
  0474 93 42 36
  https://www.asblcarrefour.be
  Mobilesemrue du Moulin 181
  5600 PHILIPPEVILLE
  071 68 79 86
  info@mobilesem.be
   
  http://mobilesem.be/
  MobiliSudSquare Brigade Piron 3
  Gare de Dinant (local 113)
  5500 DINANT
  0800 37 309
  contact@mobilisud.be
   
  http://www.mobilisud.be/

  Po kërkoj një parkim të arritshëm për një parkim me makinë:

  http://mobilite.wallonie.be/home/je-suis/un-citoyen/en-voiture/services-et-solutions/covoiturage/parkings-de-covoiturage.html

  Je ne comprends pas, j'ai besoin d'aide...

  Një shoqërues ndërkulturor nga CAI
  mund t’ju ndihmojë në përpjekjet tuaja.

  image_pdfimage_print