Sélectionner une page

Të rinj

Të rinj

Në Belgjikë, të miturit i nënshtrohen shkollimit të detyrueshëm, pavarësisht nga statusi i të miturit.

Më duhet ndihmë për ndjekjen e shkollës.

Où en trouver ?

Përmbajtja jote shkon këtu. Ndrysho ose hiq këtë tekst inline ose në parametrat e përmbajtjes së modulit. Ju gjithashtu mund të stiloni çdo aspekt të kësaj përmbajtjeje në modulet Design settings dhe madje mund të zbatoni CSS të personalizuar në këtë tekst në modulin Advanced settings.

Kam pyetje për vështirësitë në shkollë, orientimin tim në shkollë, një paaftësi, jetën time familjare, bullizmi, etj.

Qui contacter ?

Përmbajtja jote shkon këtu. Ndrysho ose hiq këtë tekst inline ose në parametrat e përmbajtjes së modulit. Ju gjithashtu mund të stiloni çdo aspekt të kësaj përmbajtjeje në modulet Design settings dhe madje mund të zbatoni CSS të personalizuar në këtë tekst në modulin Advanced settings.

Cilat janë të drejtat dhe detyrat e mia në Belgjikë, kam pyetje rreth strehimit, arsimit dhe trajnimit, punësimit, mbrojtjes sociale dhe ndihmës për njerëzit, qytetarinë dhe drejtësinë, familjen, jetën emocionale dhe shëndetin, konsumin, mjedisin jetësor, kohën e lirë dhe pushimet, … 

Qui peut me renseigner ?

Përmbajtja jote shkon këtu. Ndrysho ose hiq këtë tekst inline ose në parametrat e përmbajtjes së modulit. Ju gjithashtu mund të stiloni çdo aspekt të kësaj përmbajtjeje në modulet Design settings dhe madje mund të zbatoni CSS të personalizuar në këtë tekst në modulin Advanced settings.

Po kërkoj një vend të mirëseardhjes, dëgjimit, informacionit, orientimit, mbështetjes dhe shoqërimit për mua / për mua dhe familjen time

Où Chercher ?

Përmbajtja jote shkon këtu. Ndrysho ose hiq këtë tekst inline ose në parametrat e përmbajtjes së modulit. Ju gjithashtu mund të stiloni çdo aspekt të kësaj përmbajtjeje në modulet Design settings dhe madje mund të zbatoni CSS të personalizuar në këtë tekst në modulin Advanced settings.

Do të doja informacion mbi jetën emocionale, seksuale dhe relacionale (mbrojtjen seksuale, testin e gjakut për ekzaminimin, ndërprerjen e shtatzënisë, etj.).

Qui peut me renseigner ?

(Shih skedat e shëndetit)

Do të doja të takoja njerëz të rinj, të merrja pjesë në aktivitete kulturore, artistike, sportive dhe/ose rekreative në lagjen time.

Où puis-je aller ?

Shtëpi lagjesh, qendra kulturore dhe të kohës së lirë

Info: Çdo të diel të parë të çdo muaji, të gjitha muzetë janë krejtësisht falas

https://artsetpublics.be/pole/musees/musees-gratuits/premier-dimanche?gclid=Cj0KCQjwwNWKBhDAARIsAJ8HkhdofkICvWPAzl-QaTU8ohzqin7nwLpBmo5w7RcUKOaRUQJGZp-WGAEaAmkqEALw_wcB

SITUATA SPECIFIKE

Jam një minorene e huaj e pashoqëruar, kam nevojë për ndihmë në përpjekjet e mia, në një të rritur referimi ose në çdo gjë tjetër.

Qui contacter ?

I mituri i huaj i pashoqëruar (MENA):

Çdo fëmijë nën moshën 18 vjeç që është jashtë vendit të tij ose të saj të origjinës dhe që është i ndarë nga të dy prindërit ose kujdestari.

Link to cpas + to section social and legal support, rights of young people, saj, ptf young young in exile

Shërbimi i kujdestarisë: ● T: 078 15 43 24 (7 ditë në javë dhe 24 orë në ditë) ● tutelles@just.fgov.be

MENA – Portal për ndihmën e të rinjve në Federatën Wallonia-Bruksel (cfwb.be)

http://www.aidealajeunesse.cfwb.be/index.php?eID=tx_nawsecuredl&u=0&g=0&hash=4ef4c42760acbce0ddae76a83622cc81775d6de4&file=fileadmin/sites/ajss/upload/ajss_super_editor/DGAJ/Documents/Traite_Etres_humains/brochure_TEH__2019_fr.pdf

Avokati i Popullit – Portal për ndihmën e të rinjve në Federatën Wallonia-Bruksel (cfwb.be)

dfqsdfvqsdvqsdv

Je ne comprends pas, j'ai besoin d'aide...

Një shoqërues ndërkulturor nga CAI
mund t’ju ndihmojë në përpjekjet tuaja.

image_pdfimage_print