Sélectionner une page

Mbështetje administrative, sociale dhe ligjore në ligjin e të huajve

Mbështetje administrative, sociale dhe ligjore në ligjin e të huajve

Kam nevojë për mbështetje për jetën time të përditshme.

(Aksesi në të drejtat civile dhe sociale; aksesi në kujdesin shëndetësor dhe shëndeti; aksesi në strehim; aksesi në kulturë dhe argëtim; aksesi në integrimin profesional dhe punësimi.)

Qui contacter ?

ZoneOpérateursContactSocial
CineyMaison citoyenne (PCS)083 68 97 48
GemblouxService Entraide Migrants (SEM)coordination@semigrants.be
NamurAFICo asblTél général :081 64 99 52

Sarah Bodart
Assistante sociale
GSM : 0499/75.67.97

Sarah.bodart@afico.be
NamurAides aux personnes déplacées (APD)081 83 39 51
0492 73 19 75
d.bouchat@apdasbl.be
https://www.aideauxpersonnesdeplacees.be
NamurCPAS de Namur 0473 75 43 64
alpha-fle@cpasnamur.be
http://www.cpasnamur.eu
NamurCaravane Pour la Paix et la Solidarité (CPPS) 081 22 40 52
0472 73 66 64
beabashicpps@yahoo.fr
NamurCarrefour Des Cultures (CDC)081 41 27 51
celine.scieur@carrefourdescultures.org
http://www.carrefourdescultures.org
NamurCentre d Action Interculturelle de la province de Namur - CAI Namur081 73 71 76
accompagnement@cainamur.be
https://cainamur.be/
NamurCentre de service social (CSS)081 22 73 30
general@css-namur.be
https://css-namur.be/projet-social/
NamurCentre des Immigrés Namur-Luxembourg (CINL) 081 22 42 86
servicesocial1@cinl.be
servicejuridiques1@cinl.be
namur@cinl.be
https://www.cinl.be/
NamurLa Maison de la Laïcité de Namur 081 23 44 13
nbo.laicite.namur@gmail.com>
NamurLes Trois Portes081 22 02 01
NamurNouveau Saint-Servais (NSS CSE SAE) 0468 37 67 16
marylene.vanlaethem@nouveausaintservais.org
https://www.nouveausaintservais-sae.be/
NamurPrésence et Action Culturelles - Namur (PAC)maxime.magnin@pac-namur.be
NamurSiréas081 39 06 52
0471 21 30 70
PhilippevilleCarrefour asbl071 66 80 77
secretariat@asblcarrefour.be
https://www.asblcarrefour.be/
PhilippevilleFoyer culturel de Florennes071 68 87 59
laurent@foyerflorennes.be
Province de Namurle CPAS de votre communeListe des CPAS
Province de NamurVotre administration communaleAdministration communale
SambrevilleCPAS de Sambreville071 26 05 21
francois.chanson@sambreville.be>
SambrevilleMaison de cohésion sociale de Sambreville071 74 28 28
0496 26 48 09
https://www.sambreville.be

Po kërkoj ndihmë administrative në shkrimin apo kuptimin e dokumenteve në frëngjisht.

Qui contacter ?

ZoneOpérateursContactAdministratif
AndenneBibliothèque communale Andenne 085 84 64 44
0478 54 80 08
Andenne (Gesves)GesvesPatricia : 0486 45 15 97
Sur RDV
NamurLe Centre d'Action Laïque de Namur (CAL Namur)081 73 01 31
contact@laicite.com
NamurCité des métiers 081 65 51 60
info@cdmnamur.be
Namur (Franière)Maison du part’âge à Franière 081 44 71 00
Namur (Fernelmont)Espace Écrivain public de Fernelmont0476 80 96 37
https://www.fernelmont.be
NamurHôtel de ville de Namur0490 57 21 16
Sur RDV
CineyMaison citoyenne (PCS)083 68 97 48
sur RDV
Ciney (Rochefort)la Farandole084 36 75 85
info@lafarandole.be
https://www.lafarandole.be
DinantDinant Local du PCS082 44 08 51
Sans RDV
Dinant (Anhée)Au CPAS d’Anhée082 61 14 33
Sur RDV
GemblouxGroupe Alpha Gembloux asbl0492 88 90 55
Sur RDV
Philippeville (Florennes)PCS de Florennes071 68 14 69
Philippeville (Beauraing)A l’EPN , pôle Beauraing0492 06 39 21
celine.debeusscher@pac-dph.be
Philippeville (Mettet)MettetGino : 0495 10 17 18
Sur RDV
Sambreville (Fosses-la-Ville)Fosses-la-Ville0474 28 25 06 (Willy)
0478 31 34 84
(Jean-Marc)
https://www.fosses-la-ville.be
Sambreville (Tamines)Bibliothèque de Tamines0491 61 88 64

Kam nevojë për mbështetje për një aplikim për mbrojtje ndërkombëtare, rregullim, bashkim familjar, informacion mbi ndihmën urgjente mjekësore, ekuivalencën e diplomave, etj.

Qui contacter ?

ZoneOpérateursContactJuridique
NamurNouveau Saint-Servais (NSS CSE SAE) 0476 67 01 91
mona.krings@cse-nss.be
https://www.nouveausaintservais-sae.be/
NamurCPAS de Namur 0473 75 43 64
alpha-fle@cpasnamur.be
http://www.cpasnamur.eu
NamurCEPAG0478 88 23 10
robin.sprumont@cepag.be
NamurCentre des Immigrés Namur-Luxembourg (CINL) 081 22 42 86
servicesocial1@cinl.be
servicejuridiques1@cinl.be
namur@cinl.be
https://www.cinl.be/
 
NamurCentre d Action Interculturelle de la province de Namur - CAI Namur081 73 71 76
accompagnement@cainamur.be
https://cainamur.be/
NamurAides aux personnes déplacées (APD)081 83 39 51
0492 73 19 75
d.bouchat@apdasbl.be
https://www.aideauxpersonnesdeplacees.be
NamurLes Trois Portes081 22 02 01
NamurMaion de Justice de Namur081 22 64 85
bajnamur@skynet.be
http://barreaudenamur.be
NamurAvocats spécialisés en droit des étrangershttps://avocats.be
GemblouxService Entraide Migrants (SEM)coordination@semigrants.be
DinantAvocats spécialisés en droit des étrangershttps://avocats.be
DinantBureau d’Aide Juridique de Dinant 082 22 97 59
NamurBureau d’Aide Juridique de Namur 081 25 17 25
NamurSiréas081 39 06 52
0471 21 30 70
Province de Namurle CPAS de votre communeListe des CPAS
Province de NamurVotre administration communaleAdministration communale

Më duhet të gjej një përkthyes ose përkthyes nga gjuha ime amtare në frëngjisht.

Traducteurs

Për përkthimin e një dokumenti zyrtar

Përkthyes dhe përkthyes i betuar në Belgjikë (traducteur-jure-belge.be)

Për një konsultim me një mjek, një avokat, një noter, nënshkrimin e kontratave, martesave apo ceremonive të tjera, intervista, leje drejtimi, takime biznesi, …

Përkthyes për të gjitha interpretimet (traducteur-interprete-belge.be)

Për të të vënë në kontakt me një shërbim në gjuhën tënde: punonjësit shoqërorë mund të të ndihmojnë në kërkimin e një përkthyesi.

Mos ngurroni të konsultoheni, më sipër, në këtë web faqe « Kam nevojë për mbështetje për procedurat e jetës sime të përditshme« 
   

Jam në konflikt me administratën time apo shoqërinë pritëse, kam nevojë për mbështetje.

Qui contacter ?

Për një konflikt me shoqërinë pritëse:

  • Qendra e Ndërmjetësimit të Udhëtarëve dhe Romëve (CMGV)
  • Qyteti i Namurit – Ndërmjetës Ndërkulturor i Shërbimit të Kohezionit Social

Për një konflikt me një administratë publike:

  • Avokati i Popullit i Uollonisë dhe Federata Wallonia-Bruksel
  • Avokati Federal i Popullit

Je ne comprends pas, j'ai besoin d'aide...

Një shoqërues ndërkulturor nga CAI
mund t’ju ndihmojë në përpjekjet tuaja.

image_pdfimage_print