Sélectionner une page

Trajtoje veten

Trajtoje veten

A kam qasje në kujdesin shëndetësor (sigurim shëndetësor, paaftësi, …) Belg?           

Anëtarësimi në një kompani të sigurimeve të ndërsjellta është i detyrueshëm për këdo që jeton në Belgjikë. Përkatësia garanton rimbursimin e një pjese të madhe të shpenzimeve mjekësore, farmaceutike dhe spitalore.

Qui contacter pour le savoir ?

ZoneOpérateursAdresseContactAi-je accès aux soins de santé (assurance maladie, invalidité, …). Qui contacter ?
GemblouxCentre de Santé du namuroischaussée de Charleroi 112
5030 GEMBLOUX
PhilippevilleCentre de Santérue de France 35
5600 PHILIPPEVILLE
NamurSolidarischaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
NamurCentre de prévention du suicide et d’accompagnement, réseau solidaris, «un pass dans l’impasse» asbl chaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 71 50
info@lesuicide.be

Forfait
NamurMaison de Santé Pluridisciplinaire Moulin Ventchaussée de Louvain 316/103
5004 BOUGE
081 25 31 20
admin@msp-moulinavent.be
 
https://msp-moulinavent.be/

Forfait
NamurSésame (Centre namurois d'Accueil et de Soins pour Toxicodépendants et Proches)rue de Bruxelles 18
5000 NAMUR
081 23 04 40
info@sesame.be
 
http://www.sesame.be/

Forfait
NamurNamur Entraide Sida et Maladies Sexuellement Transmissiblesrue des Brasseurs 25-31
5000 NAMUR
081 64 00 95
http://www.namurentraidesida.be/
NamurMaison médicale des Balancesrue des bosquets 46 bte 13
5000 NAMUR
081 73 75 78
NamurMaison médicale de Bomelrue Artoisenet 2
5000 NAMUR
081 26 09 33
https://mmbomel.be/
NamurMaison médicale du Quartier des Arsouillesrue Saint-Nicolas 44
5000 NAMUR
081 26 01 91
http://www.mmarsouilles.be/
AndenneMaison provinciale du mieux-être d'AndenneRue de Hôpital 23
5300 ANDENNE
081 77 68 32

Acte
BeauraingMaison provinciale du mieux-être de Beauraingrue de l'Aubépine 61
5570 BEAURAING
081 77 68 28
ssm.beauraing@province.namur.be
CineyMaison provinciale du mieux-être de Cineyrue Walter Soeur 66
5590 CINEY
081 77 68 26
ssm.ciney@province.namur.be
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Couvinruelle Crascot 12
5660 COUVIN
081 77 68 22
ssm.couvin@province.namur.be
DinantMaison provinciale du mieux-être de Dinantrue Alexandre Daoust 45
5500 DINANT
081 77 68 33
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Florennesrue Gérard de Cambrai 18
5620 FLORENNES
081 77 68 30
GemblouxMaison provinciale du mieux-être de Gemblouxchaussée de Tirlemont 14a
5030 GEMBLOUX
081 77 67 94
NamurMaison provinciale du mieux-être de Namurrue Château des Balances 3Bis
5000 NAMUR
081 77 67 64
SambrevilleMaison provinciale du mieux-être de Taminesrue Duculot 11
5060 TAMINES
081 77 68 39
BeauraingMaison médicale de Bièvrerue de la Wiaule 7
5555 BIÈVRE
061 86 01 36
SambrevilleMaison médicale La Bruyèrerue de Falisolle 199
5060 SAMBREVILLE
071 74 24 85
https://www.mmlabruyere.be/
DinantMaison médicale Sur Lesserue de la Station 14
5560 HOUYET
082 66 70 60
CineyMaison médicale MediCiAvenue Schlögel 49
5590 CINEY
083 21 20 93
NamurMaison médicale La Plante MedicalChaussée de Dinant 113-115
5000 NAMUR
081 22 40 72
https://mm-laplante.be/
NamurMaison médicale La Poudrièrerue de la Poudrière 25
5100 JAMBES
081 30 69 11
https://lapoudriere.wixsite.com/maisonmedicale
DinantSolidarisPlace Patenier 9
5500 DINANT
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
PhilippevilleSolidarisrue de France 35
5600 PHILIPPEVILLE
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
NamurMutualité Chrétienne de Namurrue des Tanneries 55
5000 NAMUR
081 24 48 11
namur@mc.be
 
https://www.mc.be/
SambrevilleMutualité Chrétienne de Taminesrue des Déportés 11
5060 TAMINES
081 24 48 11
namur@mc.be
 
https://www.mc.be/
DinantMutualité Chrétienne de Dinantavenue des Combattants 16
5500 DINANT
081 24 48 11
namur@mc.be
 
https://www.mc.be/
PhilippevilleMutualité Chrétienne de Phillippevillerue de Larsenal 7
5600 PHILIPPEVILLE
081 24 48 11
namur@mc.be
 
https://www.mc.be/
PhilippevilleMutualité neutre de CouvinFaubourg Saint-Germain 42
5660 COUVIN
060 34 90 82
https://www.lamn.be/
CineyMutualité neutre de Cineyrue du Commerce 136
5590 CINEY
083 61 38 90
https://www.lamn.be/
NamurMutualité neutre de Namurrue des Dames Blanches 24
5000 NAMUR
081 25 07 60
https://www.lamn.be/
AndenneMutualité neutre de Andennerue du Commerce 37
5300 ANDENNE
085 84 48 50
https://www.lamn.be/
GemblouxMutualité neutre de Gemblouxavenue de la Faculté d'Agronomie 99
5030 GEMBLOUX
081 61 68 68
https://www.lamn.be/
SambrevilleMutualité neutre de Taminesrue de la Station 56
5060 TAMINES
071 74 11 23
https://www.lamn.be/
SambrevilleMutualité neutre de Auvelaisrue Michel Melchior 12
5060 AUVELAIS
071 77 09 79
https://www.lamn.be/
NamurPartenamut Namur Stationplace de la Station 22
5000 NAMUR
https://www.partenamut.be/fr/
NamurPartenamut Namur avenue Albert 1er 95
5000 NAMUR
https://www.partenamut.be/fr/
AndennePartenamut Andennerue Bertrand 49
5300 ANDENNE
https://www.partenamut.be/fr/
GemblouxPartenamut Gemblouxrue Théo Toussaint 3
5030 GEMBLOUX
https://www.partenamut.be/fr/
CineyPartenamut Cineyrue du Commerce 26
5590 CINEY
https://www.partenamut.be/fr/
NamurMutualité libéralerue Bas de la Place 35/37
5000 NAMUR
064 27 52 08
https://www.lm-ml.be/fr/bureaux/namur
NamurSolidaris Lesveplace Communale 1
5070 LESVE
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
GemblouxSolidaris Eghezéerue de la Gare 32
5310 EGHEZEE
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
SambrevilleSolidaris Fosse-La-Villeplace du Marché 14
5070 FOSSES-LA-VILLE
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
DinantSolidaris HastièreMarcel Lespagne 64
5540 HASTIÈRE
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
CineySolidaris Cineyrue Famenne 25
5590 CINEY
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
NamurCentre Médical du Parc asblavenue du Parc 7
5004 BOUGE
081 21 24 42
centremedicalduparc@gmail.com
 
http://www.cmdp.be/
NamurCentre de Santé Namuroisrue Saint-Nicolas 61
5000 NAMUR
081 77 70 00
csn.rdv@solidaris.be
SambrevilleRelais Santé Basse-Sambre071 78 42 71
https://www.jemeppe-sur-sambre.be
AndenneRelais Santé de la Ville d'Andenneavenue Reine Elisabeth 40
5300 ANDENNE
085 84 95 33
0499 92 21 58
relais.santé@ac.andenne.be
 
https://www.andenne.be
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20

Medimmigrant Info Sheets: Dokumentet e qëndrimit dhe mbulimit të shpenzimeve mjekësore

Unë nuk kam qasje në kujdesin shëndetësor.Jam i padokumentuar.Po qëndroj ilegalisht dhe kam nevojë për kujdes mjekësor.

Qui contacter ?

 • nëpërmjet AMU = Ndihmë Mjekësore Urgjente. Ndihma mjekësore urgjente, ndonëse emri i saj sugjeron të kundërtën, nuk rezervohet vetëm për raste urgjente mjekësore. Ndihma mjekësore urgjente mbulon të gjithë kujdesin e nevojshëm mjekësor për një person.Kjo ndihmë jepet nga CPAS e komunës ku banoni.

AMU mund të mbulojë të gjitha llojet e kostove (përveç kostos së kujdesit estetik) të tilla si:

 • Një konsultim me një praktikues të përgjithshëm dhe/ose specialist,
 • Hospitalizimi,
 • Blerjen e ilaçeve dhe/ose pajisjeve mjekësore (p.sh. paterica, karrige me rrota, etj.),
 • Syzet (në disa raste).

Katër kushte janë të nevojshme për të marrë AMU:

 • Ji i padokumentuar,
 • Banoni në komunë,
 • Jini në një gjendje nevoje,
 • Jepni një certifikatë mjekësore që pohon nevojën për kujdes.

Për të zbuluar nëse mund të përfitoni nga AMU, bëni një takim me një punonjës social nga CPAS e komunës suaj për të analizuar dosjen tuaj.

Sapo paraqitet kërkesa për ndihmë mjekësore, punonjësi social ka detyrimin t’i japë personit një letër (pranimin e faturës). Është një shkrim i nënshkruar që vërteton se një kërkesë në CPAS është dërguar dhe duke filluar një periudhë prej 30 ditësh në fund të së cilës duhet të merret një vendim.

Në rast refuzimi

Për kujdesin shëndetësor, bëni një takim me Rejts Santé në: 0489 32 09 86

Për kujdes mjekësor, bëni një takim me Mjekët e Botës në: 0489 32 09 86

info@medecinsdumonde.be

SITUATA MJEKËSORE SPECIFIKE: Shtatzënitë dhe çlirimet

Si mund të marr ndihmë dhe ndjekje mjekësore?

Nëpërmjet ndihmës urgjente mjekësore të një CPAS kur nëna e ardhshme është e padokumentuar.

– Zyra Kombëtare për Fëmijët (ONE) siguron prindërit e ardhshëm me ose pa dokumente, konsultime falas para dhe pas lindjes së fëmijës.

Nuk ndihem mirë, kam nevojë për kujdes.                                                                                            

Qui contacter ?

 1. Një praktikues i përgjithshëm Ai trajton problemet mjekësore në përgjithësi dhe mund të rekomandojë ilaçet e nevojshme.

Provinca e Praktikuesit të Përgjithshëm të Namurit

https://www.dokagenda.be/medecins-namur_province

Në mungesë të praktikuesit të përgjithshëm, në fundjavë dhe festat publike :

  Dial 1733, kujdes ngarkesa shtesë.

Zgjidhni gjuhën tuaj: lloji 1 për holandishten, 2 për frëngjishten, 3 për gjermanishten dhe 4 për anglishten.

Shkruaj kodin tënd postar dhe përfundoje me shenjën e paundit (#).

Ka edhe shtëpi mjekësore ku mjekët e përgjithshëm këshillohen me fizioterapistë, infermierë, etj. dhe ofrojnë ndjekje globale. 

 • HP DU BEAU VALLON – Saint-Servais
 • Qendra Shëndetësore
 • Qendra Shëndetësore
 • Shtëpia shumëdisiplinore e shëndetit Moulin Vent
 • Shtëpia Mjekësore e Libras
 • Shtëpia Mjekësore Bomel
 • Shtëpia Mjekësore e Quartier des Arsouilles
 • Shtëpia mjekësore e Bièvre
 • Shtëpia Mjekësore La Brujere
 • Shtëpia mjekësore Sur Lesse
 • Shtëpia Mjekësore MediCi
 • La Plante Medical Medical House
 • La Poudrière Medical House
 • Qendra e Mekmed du Parc Asbl
 1. Spitale

Institucionet | kujdesit Shëndeti publik i FPS

Më duhen ilaçe…                                                                                                                       

Où en trouver ?

Jam i stresuar, i dëshpëruar, ndihem keq psikologjikisht.                                                               

Qui contacter ?

ZoneOpérateursAdresseContactJe suis stressé, déprimé, je ne me sens pas bien dans la tête. Qui contacter ?
NamurCentre Hospitalier Régional de Namur (CHRN)avenue Albert 1er 185
5000 NAMUR
081 72 61 11
info@chrsm.be
 
https://www.chrn.be/

 
SambrevilleCentre Hospitalier Régional Sambre – Meuse (CHRSM)rue Chère-Voie 75
5060 SAMVBREVILLE
071 26 52 11
https://www.chrsm.be/
NamurHP du Beau Vallon081 72 12 22
beauvallon@beauvallon.be
DinantCHU - Godinneavenue G. Thérasse 1
5530 YVOIR
081 42 21 11
https://www.chuuclnamur.be/nous-contacter/
NamurCentre de prévention du suicide et d’accompagnement, réseau solidaris, «un pass dans l’impasse» asbl chaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 71 50
info@lesuicide.be
AndenneMaison provinciale du mieux-être d'AndenneRue de Hôpital 23
5300 ANDENNE
081 77 68 32
BeauraingMaison provinciale du mieux-être de Beauraingrue de l'Aubépine 61
5570 BEAURAING
081 77 68 28
ssm.beauraing@province.namur.be
CineyMaison provinciale du mieux-être de Cineyrue Walter Soeur 66
5590 CINEY
081 77 68 26
ssm.ciney@province.namur.be
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Couvinruelle Crascot 12
5660 COUVIN
081 77 68 22
ssm.couvin@province.namur.be
DinantMaison provinciale du mieux-être de Dinantrue Alexandre Daoust 45
5500 DINANT
081 77 68 33
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Florennesrue Gérard de Cambrai 18
5620 FLORENNES
081 77 68 30
GemblouxMaison provinciale du mieux-être de Gemblouxchaussée de Tirlemont 14a
5030 GEMBLOUX
081 77 67 94
NamurMaison provinciale du mieux-être de Namurrue Château des Balances 3Bis
5000 NAMUR
081 77 67 64
SambrevilleMaison provinciale du mieux-être de Taminesrue Duculot 11
5060 TAMINES
081 77 68 39
NamurService de Santé Mentale de Jambes : Sélinarue de Dave 124
5100 JAMBES
081 30 55 20
info@selina-ssm.be
NamurClinique de l'Exilrue Martine Bourtonbourt 2
5000 NAMUR
081 77 68 19
clinique.exil@province.namur.be

 
NamurEMISMrue Henri Blès 190C
5000 NAMUR
emism@province.namur.be
NamurRelais santé (RSUN)place Monseigneur Heylen 15
5000 NAMUR
0484 80 96 60
https://rsun.jimdo.com
NamurLa Charnière asblrue Julie Colson 34
5000 NAMUR
081 47 04 43
https://www.reseausantenamur.be
NamurCentre de planning familial des F.P.S.-
Centre Willy PEERS
Boulevard du Nord 19
5000 NAMUR
081 74 43 72
centrewillypeers.fps@solidaris.be
 
https://www.planningsfps.be
NamurCentre de Planning Familial des FPS de la
Province de Namur - Réseau Solidaris
rue de la Tour 7
5000 NAMUR
081 77 71 62
cpf.namur@solidaris.be
 
https://www.planningsfps.be
NamurLe Blé en herberue Henri Lecocq 47/5
5000 NAMUR
081 22 39 39
info@ble-en-herbe.be
 
https://www.guidesocial.be/le-ble-en-herbe-pf/
Sambrevilleles Goelands asblrue Haute 46
5190 SPY
071 78 79 04
cpi@lesgoelands.be

NamurPsynam0492 14 94 53
info@psynam.be
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20
NamurCentre d'esthétique sociale - Esti MoiRue Julie Billart 2
5000 NAMUR
081 77 77 55
GemblouxCentre d'esthétique sociale - Esti Moichaussée de Charleroi 112
5030 GEMBLOUX
081 77 77 55

https://www.reseausantenamur.be/images/pdf/outils/Guide_Sante_mentale_et_Assuetudes.pdf

Disa shoqëruese me recetë mjekësore mund t’i japin të drejtën një numri të përcaktuar seancash të rimbursuara.

Për ta bërë këtë, ju mund të kontaktoni vetëm një praktikues të kontraktuar për një minimum prej katër orësh në javë.

Në këtë hartë do të gjeni një pasqyrë të të gjithë psikologëve klinik nën kontratë: eerstelijnspsychologen/orthopedagogen/ Psikologët dhe edukatorët remedial të vijës së parë – Google My Maps

Në çdo seancë, ju do të duhet të paguani shumën prej € 11.20 nga xhepi juaj (ose € 4 nëse keni të drejtë për një ndërhyrje në rritje). Për t’u vendosur në vend, direkt tek psikologu. Qeveria paguan pjesën tjetër.

 • Psikologët e vijës së parë http://psynam.be/liste-psychologues/
 • Shërbimet e Shëndetit Mendor janë një strukturë ambulator që, nëpërmjet një qasjeje shumëdisiplinore, u përgjigjet vështirësive psikologjike ose psikologjike të popullsisë së territorit ku ndodhen. Në varësi të gjendjes së nevojës financiare të një personi, mund të zbatohet një normë e përshtatur ose pa pagesë. (Shih skeda e shëndetit)
 • Skuadra të lëvizshme fëmijë-adoleshentë, të rritur
 • Spitalet psikiatrike (Shih skedat e shëndetit)

Kam shumë probleme mjekësore dhe kam nevojë për ndihmë për të më ndihmuar me njerëzit e ndryshëm që të kontaktoj dhe me ilaçet e shumta që duhet të marr.

Qui contacter ?

Kontaktoni Resinamin i cili ofron mbështetje në udhëtimin tuaj mjekësor: Forma e kontaktit dhe detajet e kontaktit të koordinatorit të RESINAM

Rrjeti i Integruar i Kujdesit të Namurit më të Madh (RESINAM)

Katren de Liège 624
5100 KËMBË
081 39 11 90
0472 04 17 47
www.resinam.be

Më duhen pajisje mjekësore. 

Où en trouver ?

ZoneOpérateurAdresseContactLocation de matériel paramédical
SambrevilleCroix-Rouge Val de Sambrerue des Bachères 18A
5060 AUVELAIS
071 74 41 51
croix-rougevaldesambre@hotmail.be
 
https://maisons.croix-rouge.be
CineyCroix-Rouge Condroz Haute Meuse (Ciney)avenue de Namur 35
5590 CINEY
083 21 55 70
contact@alxconsult.be
PhilippevilleCroix-Rouge La Charlemagneboulevard de l'Enseignement 1
5600 PHILIPPEVILLE
Compta : 0490 56 60 80
Location : 0490 56 60 85
PhilippevilleCroix-Rouge Cerwal (Cerfontaine)rue de Froidchapelle 2
5630 CERFONTAINE
0491 61 80 36
andre.chabotaux@skynet.be
GemblouxMaison Croix-Rouge La Mehaigne (Eghezée)route de la Bruyère 2
5310 EGHEZEE
081 81 10 96
MCR.La-Mehaigne@croix-rouge.be
 
https://maisons.croix-rouge.be
PhilippevilleVestiboutiquerue du Bercet 10
5660 COUVIN
0494 63 00 61
https://maisons.croix-rouge.be
NamurMaison Croix-Rouge Namurrue de l'Industrie 124
5002 SAINT-SERVAIS
081 30 20 10
081 30 93 83
mcr.namur@croix-rouge.be
 
https://maisons.croix-rouge.be
NamurMaison Croix-Rouge Florefferue Camille Giroul 3
5150 FLOREFFE
081 44 53 48
https://maisons.croix-rouge.be
NamurMaison Croix-Rouge Florefferue Joseph Piret
5150 FLOREFFE
0475 95 23 76
https://maisons.croix-rouge.be
CineyMaison Croix-Rouge Rochefortrue Louis Banneux 8
5580 ROCHEFORT
et
rue de la Passerelle 3
5580 ROCHEFORT
084 21 32 00
Urgence : 0478 81 50 50
nadmarchal2712@gmail.com
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20

Jam një person me lëvizshmëri të reduktuar dhe nuk di si të lëviz. Më duhet transporti mjekësor.

Qui contacter ?

ZoneOpérateursAdresseContactJe suis une personne à mobilité réduite et je ne sais pas me déplacer. J’ai besoin d’un transport paramédical.
PhilippevilleVestiboutiquerue du Bercet 10
5660 COUVIN
0494 63 00 61
https://maisons.croix-rouge.be
NamurMaison Croix-Rouge Namurrue de l'Industrie 124
5002 SAINT-SERVAIS
081 30 20 10
081 30 93 83
mcr.namur@croix-rouge.be
 
https://maisons.croix-rouge.be
BeauraingMaison Croix-Rouge Louette Saint-Pierrerue du Centre 2
5575 LOUETTE-SAINT-PIERRE
061 58 79 70
0478 95 13 77
MCR.Gedinne@croix-rouge.be
NamurMaison Croix-Rouge Florefferue Camille Giroul 3
5150 FLOREFFE
0499 69 27 10
https://maisons.croix-rouge.be
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20
SambrevilleAdministration communale de Fosses-La-Villerue Donat Masson 22
5070 FOSSES-LA-VILLE
Inscriptions : 0474 76 00 08
Réservations : 0474 76 11 10 ou 0491 56 73 68
https://www.fosses-la-ville.be
GemblouxMaison Croix-Rouge Gemblouxrue de la Vôte 1B
5030 GEMBLOUX
081 61 49 64
0477 62 02 46
mcr.gembloux@croix-rouge.be
GemblouxCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
5100 WÉPION
0800 822 90
081 21 21 01
info@capn.be
 
https://www.capn.be/
NamurCap Mobilité Namurrue de la Première Armée Américaine 159
5100 WÉPION
0800 822 90
081 21 21 01
info@capn.be
 
https://www.capn.be/
Mobilesemrue du Moulin 181
5600 PHILIPPEVILLE
071 68 79 86
info@mobilesem.be
 
http://mobilesem.be/
MobiliSudSquare Brigade Piron 3
Gare de Dinant (local 113)
5500 DINANT
0800 37 309
contact@mobilisud.be
 
http://www.mobilisud.be/
NamurAltéorue des Tanneries 55
5000 NAMUR
081 24 48 17
alteo.namur@mc.be
 
https://www.alteoasbl.be/
DinantAltéoavenue des Combattants 16
5500 DINANT
082 21 36 69
alteo.dinant@mc.be
 
https://www.alteoasbl.be/
PhilippevilleAltéorue de l'Arsenal 7 bt1
5600 PHILIPPEVILLE
071 66 06 73
alteo.philippeville@mc.be
 
https://www.alteoasbl.be/
NamurTélé-Service Namurrue de Bruxelles 75081 22 33 44
berna.heylens@gmail.com
NamurService Mobilité de la Ville de NamurHôtel de Ville
5000 NAMUR
081 24 60 86
mobilite@ville.namur.be
Province de NamurFondation contre le CancerTransport pour vos traitementshttps://www.cancer.be/annuaire/transport
Province de NamurTrain belgehttps://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/prepare-for-your-journey/assistance-reduced-mobility

Do të doja informacion mbi jetën emocionale, seksuale dhe relacionale (mbrojtja seksuale, testi i gjakut për të kontrolluar sëmundjet, ndërprerjen e shtatzënisë, etj.).

Qui contacter ?

ZoneOpérateursAdresseContactJe voudrais des infos sur la vie affective, sexuelle et relationnelle (Protections sexuelles, prise de sang pour vérifier les maladies, interruption de grossesse …) Qui contacter ?
GemblouxCentre de Santéchaussée de Charleroi 112
5030 GEMBLOUX
PhilippevilleCentre de Santérue de France 35
5600 PHILIPPEVILLE
NamurSolidarischaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 77 77
info@solidarisnamur.be
NamurCentre de prévention du suicide et d’accompagnement, réseau solidaris, «un pass dans l’impasse» asbl chaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 71 50
info@lesuicide.be
NamurMaison de Santé Pluridisciplinaire Moulin Ventchaussée de Loucain 316/103
5004 BOUGE
081 25 31 20
admin@msp-moulinavent.be
 
https://msp-moulinavent.be/
NamurSésame (Centre namurois d'Accueil et de Soins pour Toxicodépendants et Proches)rue de Bruxelles 18
5000 NAMUR
081 23 04 40
info@sesame.be
 
http://www.sesame.be/
NamurNamur Entraide Sida et Maladies Sexuellement Transmissiblesrue des Brasseurs 25-31
5000 NAMUR
081 64 00 95
http://www.namurentraidesida.be/
NamurMaison médicale des Balancesrue des bosquets 46 bte 13
5000 NAMUR
081 73 75 78
NamurMaison médicale de Bomelrue Artoisenet 2
5000 NAMUR
081 26 09 33
https://mmbomel.be/
NamurMaison médicale du Quartier des Arsouillesrue Saint-Nicolas 44
5000 NAMUR
081 26 01 91
http://www.mmarsouilles.be/
AndenneMaison provinciale du mieux-être d'AndenneRue de Hôpital 23
5300 ANDENNE
081 77 68 32
BeauraingMaison provinciale du mieux-être de Beauraingrue de l'Aubépine 61
5570 BEAURAING
081 77 68 28
ssm.beauraing@province.namur.be
CineyMaison provinciale du mieux-être de Cineyrue Walter Soeur 66
5590 CINEY
081 77 68 26
ssm.ciney@province.namur.be
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Couvinruelle Crascot 12
5660 COUVIN
081 77 68 22
ssm.couvin@province.namur.be
DinantMaison provinciale du mieux-être de Dinantrue Alexandre Daoust 45
5500 DINANT
081 77 68 33
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Florennesrue Gérard de Cambrai 18
5620 FLORENNES
081 77 68 30
GemblouxMaison provinciale du mieux-être de Gemblouxchaussée de Tirlemont 14a
5030 GEMBLOUX
081 77 67 94
NamurMaison provinciale du mieux-être de Namurrue Château des Balances 3Bis
5000 NAMUR
081 77 67 64
SambrevilleMaison provinciale du mieux-être de Taminesrue Duculot 11
5060 TAMINES
081 77 68 39
NamurClinique de l'Exilrue Martine Bourtonbourt 2
5000 NAMUR
081 77 68 19
clinique.exil@province.namur.be
NamurRelais santé (RSUN)place Monseigneur Heylen 15
5000 NAMUR
0484 80 96 60
https://rsun.jimdo.com
NamurLa Charnière asblrue Julie Colson 34
5000 NAMUR
081 47 04 43
https://www.reseausantenamur.be
NamurCentre de planning familial des F.P.S.-
Centre Willy PEERS
Boulevard du Nord 19
5000 NAMUR
081 74 43 72
centrewillypeers.fps@solidaris.be
 
https://www.planningsfps.be
NamurCentre de Planning Familial des FPS de la
Province de Namur - Réseau Solidaris
rue de la Tour 7
5000 NAMUR
081 77 71 62
cpf.namur@solidaris.be
 
https://www.planningsfps.be
NamurLe Blé en herberue Henri Lecocq 47/5
5000 NAMUR
081 22 39 39
info@ble-en-herbe.be
 
https://www.guidesocial.be/le-ble-en-herbe-pf/
NamurService de santé affective, sexuelle et de réduction des risques (SASER)rue Docteur Haibe 4
5002 SAINT-SERVAIS
081 77 68 20
saser@province.namur.be
NamurFCPC-Fédération des Centres de Planning et de ConsultationsChaussée de Marche, 604
5101 ERPENT
0470 33 36 52
info@fcpc.be
NamurFLCPF-Fédération Laïque de Centres de Planning Familialrue Eugène Hambursin, 3
5000 NAMUR
081 23 01 83
flcpf@planningfamilial.net
CineyCentre de Planning Familial de RochefortAvenue de Ninove 55
5580 JEMELLE
084 22 18 22
planningrochefort@skynet.be
 
http://www.planningrochefort.be
NamurCentre de Planning familial de Namurrue Eugène Hambursin 3
5000 NAMUR
081 23 01 83
planningnamur@hotmail.com
CineyCentre pluraliste familial de Ciney083 22 07 07
cpf.ciney@skynet.be
SambrevilleCentre de Planning et d'Information à
Tamines
Avenue Roosevelt 16
5060 TAMINES
071 74 10 01
tamines@planningfamilial.net
DinantCentre de Planning Familial de la Province
de Namur - Réseau Solidaris
Place Patenier 9
5500 DINANT
081 77 78 30
cpf.dinant@solidaris.be
 
https://www.planningsfps.be
PhilippevilleCentre de planning familial de la Province
de Namur - Réseau Solidaris
rue de France 35
5600 PHILIPPEVILLE
081 77 78 37
cpf.philippeville@solidaris.be
 
https://www.planningsfps.be
GemblouxCentre de Planning Familial de Gemblouxavenue de la Station 109
5030 GEMBLOUX
081 77 78 35
cpf.namur@solidaris.be
SambrevilleRelais Santé Basse-Sambre071 78 42 71
https://www.jemeppe-sur-sambre.be
AndenneRelais Santé de la Ville d'Andenneavenue Reine Elisabeth 40
5300 ANDENNE
085 84 95 33
0499 92 21 58
relais.santé@ac.andenne.be
 
https://www.andenne.be
NamurInfo Jeunesrue Pépin 18
5000 NAMUR
081 22 38 12
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison des jeunes : Jeunesse et Culture de Saint-Servaischaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 71 70
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison de l'Adolescent (MADO)rue de l'Armée Grouchy 20B
5000 NAMUR
081 77 64 83
laurie.mace@province.namur.be
 
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison des jeunes de Championrue Alexandre Colin 14
5020 CHAMPION
081 20 02 98
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurJambes social et culturel asblrue Duhainaut 72
5100 JAMBES
081 31 27 15
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurLa maison de l'Arc-en-ciel de Namurrue Eugène Hambursin 13
5000 NAMUR
0471 52 44 21
antoine@macnamur.be
 
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
AndennePlan de cohésion social de la Ville d'Andennerue de la Papeterie 3
5300 ANDENNE
085 84 95 67
0495 21 29 38
maison.solidarites@ac.andenne.be
BeauraingL'Autre Sensrue de Rochefort 38A
5570 BEAURAING
082 67 92 40
0473 82 19 67
GemblouxIMAGIN'AMOplace de l'Orneau 12
5030 GEMBLOUX
081 61 05 44
0479 32 75 87
NamurCRLB Maison des Jeunesplace Sévrin 1
5081 BOVESSE
081 56 82 23
info@crlb.be
 
http://crlb.be/wp/
CineyCentre d'Information et de Documentation pour Jeunes (CIDJ)rue de France 10
5580 ROCHEFORT
084 22 30 73
rochefort@cidj.be
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20

Unë marr drogë, pi alkool, kam nevojë për mbështetje të specializuar për të ndaluar.

Qui contacter ?

http://www.rasanam.be/medias/asbl-rasanam/Rasanam_de%CC%81pliant_v.finale.16012020.pdf

ZoneOpérateursAdresseContactJe me drogue, je bois de l’alcool, j’ai besoin d’un accompagnement spécialisé pour arrêter. Qui contacter ?
NamurHP du Beau Vallon081 72 12 22
beauvallon@beauvallon.be
NamurSésame (Centre namurois d'Accueil et de Soins pour Toxicodépendants et Proches)rue de Bruxelles 18
5000 NAMUR
081 23 04 40
info@sesame.be
 
http://www.sesame.be/
NamurNamur Entraide Sida et Maladies Sexuellement Transmissiblesrue des Brasseurs 25-31
5000 NAMUR
081 64 00 95
http://www.namurentraidesida.be/
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Couvinruelle Crascot 12
5660 COUVIN
081 77 68 22
ssm.couvin@province.namur.be
DinantMaison provinciale du mieux-être de Dinantrue Alexandre Daoust 45
5500 DINANT
081 77 68 33
NamurPhénix asblchaussée de Dinant 19 - 21
5000 NAMUR
081 22 47 68
info@asblphenix.be
 
https://www.asblphenix.be/
NamurService de santé affective, sexuelle et de réduction des risques (SASER)rue Docteur Haibe 4
5002 SAINT-SERVAIS
081 77 68 20
saser@province.namur.be
SambrevilleRelais Santé Basse-Sambre071 78 42 71
https://www.jemeppe-sur-sambre.be
AndenneRelais Santé de la Ville d'Andenneavenue Reine Elisabeth 40
5300 ANDENNE
085 84 95 33
0499 92 21 58
relais.santé@ac.andenne.be
 
https://www.andenne.be
NamurInfo Jeunesrue Pépin 18
5000 NAMUR
081 22 38 12
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison des jeunes : Jeunesse et Culture de Saint-Servaischaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 71 70
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison de l'Adolescent (MADO)rue de l'Armée Grouchy 20B
5000 NAMUR
081 77 64 83
laurie.mace@province.namur.be
 
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison des jeunes de Championrue Alexandre Colin 14
5020 CHAMPION
081 20 02 98
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurJambes social et culturel asblrue Duhainaut 72
5100 JAMBES
081 31 27 15
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurLa maison de l'Arc-en-ciel de Namurrue Eugène Hambursin 13
5000 NAMUR
0471 52 44 21
antoine@macnamur.be
 
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
AndennePlan de cohésion social de la Ville d'Andennerue de la Papeterie 3
5300 ANDENNE
085 84 95 67
0495 21 29 38
maison.solidarites@ac.andenne.be
BeauraingL'Autre Sensrue de Rochefort 38A
5570 BEAURAING
082 67 92 40
0473 82 19 67
GemblouxIMAGIN'AMOplace de l'Orneau 12
5030 GEMBLOUX
081 61 05 44
0479 32 75 87
NamurCRLB Maison des Jeunesplace Sévrin 1
5081 BOVESSE
081 56 82 23
info@crlb.be
 
http://crlb.be/wp/
CineyCentre d'Information et de Documentation pour Jeunes (CIDJ)rue de France 10
5580 ROCHEFORT
084 22 30 73
rochefort@cidj.be
NamurRESANAM réseau d’aide et de soins spécialisés en assuétudes des arrondissements de Namur et Dinant0491 62 95 00
secretariat@rasanam.be
 
http://www.rasanam.be/
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20

Unë marr drogë, duhet të gjej shiringa. Më duhet të gjej prezervativë.

Où en trouver ?

ZoneOpérateursAdresseContactj’ai besoin de trouver des seringues, des préservatifs.
NamurNamur Entraide Sida et Maladies Sexuellement Transmissiblesrue des Brasseurs 25-31
5000 NAMUR
081 64 00 95
http://www.namurentraidesida.be/
PhilippevilleMaison provinciale du mieux-être de Couvinruelle Crascot 12
5660 COUVIN
081 77 68 22
ssm.couvin@province.namur.be
DinantMaison provinciale du mieux-être de Dinantrue Alexandre Daoust 45
5500 DINANT
081 77 68 33
NamurService de santé affective, sexuelle et de réduction des risques (SASER)rue Docteur Haibe 4
5002 SAINT-SERVAIS
081 77 68 20
saser@province.namur.be
SambrevilleRelais Santé Basse-Sambre071 78 42 71
https://www.jemeppe-sur-sambre.be
AndenneRelais Santé de la Ville d'Andenneavenue Reine Elisabeth 40
5300 ANDENNE
085 84 95 33
0499 92 21 58
relais.santé@ac.andenne.be
 
https://www.andenne.be
NamurInfo Jeunesrue Pépin 18
5000 NAMUR
081 22 38 12
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison des jeunes : Jeunesse et Culture de Saint-Servaischaussée de Waterloo 182
5000 NAMUR
081 77 71 70
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison de l'Adolescent (MADO)rue de l'Armée Grouchy 20B
5000 NAMUR
081 77 64 83
laurie.mace@province.namur.be
 
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurMaison des jeunes de Championrue Alexandre Colin 14
5020 CHAMPION
081 20 02 98
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurJambes social et culturel asblrue Duhainaut 72
5100 JAMBES
081 31 27 15
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
NamurLa maison de l'Arc-en-ciel de Namurrue Eugène Hambursin 13
5000 NAMUR
0471 52 44 21
antoine@macnamur.be
 
https://pointsrelaissida.jimdofree.com/les-points-relais-sida/
AndennePlan de cohésion social de la Ville d'Andennerue de la Papeterie 3
5300 ANDENNE
085 84 95 67
0495 21 29 38
maison.solidarites@ac.andenne.be
BeauraingL'Autre Sensrue de Rochefort 38A
5570 BEAURAING
082 67 92 40
0473 82 19 67
GemblouxIMAGIN'AMOplace de l'Orneau 12
5030 GEMBLOUX
081 61 05 44
0479 32 75 87
NamurCRLB Maison des Jeunesplace Sévrin 1
5081 BOVESSE
081 56 82 23
info@crlb.be
 
http://crlb.be/wp/
CineyCentre d'Information et de Documentation pour Jeunes (CIDJ)rue de France 10
5580 ROCHEFORT
084 22 30 73
rochefort@cidj.be
NamurRESANAM réseau d’aide et de soins spécialisés en assuétudes des arrondissements de Namur et Dinant0491 62 95 00
secretariat@rasanam.be
 
http://www.rasanam.be/
NamurDispositif d'Urgence sociale de la ville de Namur0800 124 20

Nuk flas frëngjisht, kam nevojë për ndihmë për t’u kuptuar.

Traducteurs

https://traducteur-jure-belge.be https://traducteur-interprete-belge.be

Ke probleme me gjetjen e një përkthyesi? mos ngurroni të kontaktoni me një shoqërues social.   

Je ne comprends pas, j'ai besoin d'aide...

Një shoqërues ndërkulturor nga CAI
mund t’ju ndihmojë në përpjekjet tuaja.

image_pdfimage_print